Keuzehulp palletwagens - 10 waardevolle tips

Een zoektocht naar de juiste palletwagen kan wel eens een uitdaging zijn. De reden daarvoor is natuurlijk, omdat er zoveel verschillende modellen zijn en sommige lijken ook nog eens heel erg op elkaar. Dus welke moet je kiezen? Bij palletwagens.net helpen we jou graag een handje op weg.

 

Dus; waar moet je op letten bij het kiezen van een palletwagen?

 

1. Hoe intensief wordt de palletwagen gebruikt?

Wordt de palletwagen erg intensief gebruikt, dan kan een elektrische palletwagen een goede keus zijn, omdat dit het manoeuvreren sneller en lichter maakt. Wordt de palletwagen dagelijks, maar minder intensief gebruikt, kan een handmatige pompwagen, of semi-elektrische palletwagen een goede keus zijn. Bij deze palletwagen wordt alleen de rij motor aangedreven en het heffen is handmatig. Voor situaties waar de  hand palletwagen slechts incidenteel gebruikt wordt, bieden wij ook een eco model aan. Wordt de palletwagen écht veel gebruikt voor zware lasten? Dan raden we onze hardloper aan, de Palletwagen 2500Kg. En voor extra zware lasten hebben we zelfs een heavy duty uitvoering die maar liefst 3.000Kg kan verplaatsen. Wilt u lichamelijke klachten voorkomen, dan bieden wij een ruimte keus aan elektrische palletwagens.

 

2. Horizontaal of verticaal transport

In de meeste gevallen is er alleen sprake van horizontaal transport. Maar wij bieden ook oplossingen voor verticaal transport. Onze schaarpalletwagens zijn erg geschikt om de pallet op een ergonomische werkhoogte te brengen. Daarnaast bieden wij ook handmatige pallet stapelaars en elektrische pallet stapelaars, waarmee pallets tot een hoogte van 3,6 meter in een stelling opgeslagen kunnen worden.

 

3. Het gewicht van de pallets

Bij het kiezen is het van belang om een palletwagen te selecteren die sterk genoeg is voor de pallets die u wilt transporteren. Ga na wat de zwaarste pallet zou kunnen zijn die u zal transporteren. Houdt hiermee rekening met de keus van uw palletwagen, dit kan een grote invloed hebben op de levensduur van de palletwagen. Palletwagens.net levert een ruim assortiment palletwagens met verschillende capaciteiten. Voor het zware werk hebben wij zelfs een heavy duty palletwagen met een vermogen tot maar liefst 3.000Kg.

 

4. Welk type pallets

Wordt in uw bedrijf gebruik gemaakt van standaard pallets zoals Europallets, Blokpallets of Vatenpallets? Dan kunt u in de meeste gevallen weg met een standaard palletwagen met een vorklengte van 1150mm. Maar als er afwijkende pallets worden gebruik met bijvoorbeeld bijzondere afmetingen of hoogten, kan het verstandig zijn om van tevoren goed te controleren of welke palletwagen het meest geschikt is voor uw situatie. De meeste palletwagens hebben een buiten breedte van 540mm. Bij gebruik van afwijkende pallets adviseren wij te controleren of dit past Daarnaast is het ook verstandig om de hoogte en breedte van de vorken te controleren. Voor situaties waar de pallets bijvoorbeeld heel laag zijn, leveren wij een extra laag model. Palletwagens.net levert een uitgebreid assortiment hand palletwagens met lange, korte, brede en lage palletwagens. Via deze link kunt u de verschillende opties bekijken. Komt u er toch niet uit? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we een passende oplossing kunnen aanbieden. Wilt u meer weten over de verschillende soorten pallets? Wij hebben daar een mooi artikel over geschreven in onze kennisbank, dat artikel is te lezen via deze link.

 

5. Vork lengte

De meeste palletwagens hebben een standaard vork lengte van 1150mm. Mocht u op zoek zijn naar een compacter, of beter manoeuvreerbaar model, dan bieden wij extra korte modellen aan met vorken van 80, 90, 95 en 100 cm. Heeft u grote pallets of wilt u meerdere pallets tegelijk kunnen verplaatsen? Dan leveren wij een model met extra lange vorken van 150, 180 of 200 cm.

 

6. Specifieke werkomgeving

Heeft de werkomgeving specifieke eisen vanwege hygiënische redenen, of omdat de palletwagen in een corrosieve omgeving gebuikt wordt, dan is het mogelijk om te kiezen voor een gegalvaniseerde- of een RVS palletwagen met nylon wielen. Deze uitvoeringen zijn zeer geschikt voor de food-, of chemische industrie.

 

7. Wielen

De grote wielen aan de stuurzijde worden stuurwielen genoemd, en de kleine wielen onder de vorken worden vorkwielen genoemd. De vorkwielen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals enkele- of dubbele vorkwielen. Ook is er keuze uit verschillende materialen stuur- en vorkwielen zoals Rubber, PU en Nylon. Afhankelijk van de werkomgeving en ondervloer zijn er verschillende keuzes mogelijk. In ons aparte artikel hierover, wordt meer uitleg over de verschillende wiel keuzes gegeven. Lees het artikel door op deze link te klikken.

 

8. Opties en accessoires

Er zijn verschillende opties en accessoires beschikbaar voor palletwagens, zoals bijvoorbeeld een weegschaal functie, waarbij eenvoudig de pallet gewogen kan worden. Dit kan in veel situaties erg handig zijn. Ook zijn er palletwagen stoppers waar de palletwagen eenvoudig vast gezet kan worden in een vrachtwagen, of in het magazijn met een ongelijke vloer, zodat deze niet onbedoeld weg kan rollen.

 

9. Budget

Uiteraard is het budget ook erg belangrijk. Bij palletwagens.net bieden wij hoogwaardige kwaliteit tegen een heel scherpe prijs en hoge service. Daarom hebben wij altijd iets wat binnen uw budget past. Komt u er toch niet uit? Neem gerust even contact op zodat we u een passende oplossing kunnen bieden.

 

10. Betrouwbare leverancier

Vanzelfsprekend is het van belang om een betrouwbare leverancier te vinden, maar hoe vindt je die? Wat van belang is uiteraard de garantie en klantenservice die geboden wordt. Maar ook of de leverancier een betrouwbaar merk aanbiedt. Daarnaast is het belangrijk om een leverancier te vinden die gespecialiseerd is.

Bij palletwagens.net verkopen wij hoog kwaliteit palletwagens van gerenommeerde merken zoals Mammuth, Weldon, Xilin, EP, Noblelift en RAVAS. Daarnaast hebben wij een uitstekende klantenservice, wij verzenden bijvoorbeeld altijd uw bestelling gratis binnen Nederland en België. En wij bieden minstens 1 jaar garantie op onze producten. Op geselecteerde producten zelfs langer. Naast palletwagens hebben wij ook een ruime voorraad reserve onderdelen zodat u ook na aanschaf onderhoud kan blijven plegen voor een maximale levensduur. Daarnaast bestaat ons bedrijf al sinds 2014, en verkopen wij de palletwagens niet slechts als een "bij-product", maar zijn wij een échte palletwagen-specialist. Lang verhaal kort; bij Palletwagens.net bent u verzekerd van goede klantenservice en levering van een uitstekend product tegen scherpe tarieven, door een betrouwbare leverancier.